A weblapkészítés alapjai

2013. 05. 31.sajátkezűleg szerkeszthető weboldal készítés

Kell egy profi weboldal!

Ma már a legtöbb vállalkozásnak van honlapja, ám a vállalkozások vezetőinek legtöbb esetben nem erőssége a honlap készítés és így ezzel egy szakembert bíznak meg. Mégis érdemes tudni, hogy melyek is a honlapkészítés legfőbb alapjai, mire érdemes ügyelni, milyen tanácsokat javasolt megfogadni. 

Szeretnéd elkészíteni és szerkeszteni a saját weboldaladat? Íme néhány tipp erre, hogyan is teheted meg.

Határozd meg a weblap célját!

Először is meg kell határozni, hogy milyen céllal készül a weboldal. Ez sokat tud segíteni a feladatok optimális megoldásában. Ha például a weblap készítés feladatait egy cégre bízzuk, rendkívül fontos céljaink világos megfogalmazása ahhoz, hogy a projekt eredményes legyen. Meg kell tervezni például, hogy milyen tartalom jelenjen meg a honlapon, hiszen a weblapkészítés egyik legfontosabb eleme a weboldalak tartalmi részének elkészítése. Mivel saját vállalkozásunkhoz mi értünk a legjobban, így ezt a fázist jobb, ha magunk készítjük el vagy legalább is belső emberre bízzuk.

A tartalom a király!

A tartalom formába öntése, azaz a webdesign a tartalom után a másik legfontosabb eleme egy adott honlapnak. Amikor már összeállt a weboldalainkra szánt anyag, a szerkesztés következő fontos lépése, hogy ezt megfelelően, érdekesen, de átláthatóan tálaljuk. Természetesen mindenki választhat, hogy lehetőségei és képességeink függvényében saját maga vállalja ezt a feladatot vagy inkább egy ezzel foglalkozó profi és tapasztalt szakembert bíz meg.

A saját fejlesztés sem nagy ördöngösség, hiszen ha adottak a megfelelő eszközök, tehát a webdesign programok, akkor akár már átlagos felhasználói szintű informatikai ismeretekkel is egészen mutatós eredményeket lehet elérni. A webdesigner cég alkalmazása viszont mégis jobb, biztosabb opció, hiszen a honlapkészítés során egyaránt fontos a programozói, a grafikusi és a marketing szakértelem is, melyet legtöbbször csak a webdesigner cégek tudnak biztosítani. Érdemes tehát egy kicsit nagyobb összeget rászánni a honlapra, ami aztán így nagyobb profitot is tud termelni.