Az ötleteléstől a megvalósításig

2012. 03. 11.Ma nem erről akartam írni (hanem új eszközökről webalkalmazás fejlesztéshez), de rájöttem, hogy a leghasznosabb, ha megosztom a tapasztalatomat és a könyv címét. Ami elősegítheti az ötleteid megvalósítását. 

1% ötlet, 99% megvalósítás

Már az alcím is durva gondolatokat ébreszt bennem. A HVG kiadó gondozásában jelent meg a könyv: Megvalósítás! (Hogy az ötlet valóra váljon. 1% ötlet, 99% megvalósítás)

1% ötlet, 99% megvalósítás

Mikor Atis említette a könyvet, meglepődtem, minek is egy ilyen. Én magam, ha vannak ötleteim :), már pedig vannak szép számmal. Tervezés, ötletelés után megvalósítom őket idővel. De nem mindig egyszerű feladat a megvalósítás. Több okból kifolyólag, de a legfontosabb, hogy a megvalósításra általában rengeteg idő kell. Legtöbbször nem azért nem valósítod meg mert rossz az ötlet, egyszerűen rengeteg idődet emésztené fel.

Az ötlettől a megvalósításig vezető út

Sokszor, ha megfigyeled egy jó ötlet napokon belül elhal. Nagy lelkesedés, világot rengető ötlet és nem lesz belőle semmi. Valahogy kifullad az egész. Ilyenkor én picit mérges vagyok, mert egy 'hajszál' választotta el az egészet a megvalósítástól.

Ugord meg a 'hajszálat'

Ha érdekel az, hogyan teheted túl magad ezen és hogyan kezdhetsz az ötlet megvalósításán ügyködni, el kell olvasnod a könyvet.

Nyilván a könyv elolvasása után sem fognak az ötleteid maguktól megvalósulni, de legalább szembesülsz azokkal a hibáiddal / hibákkal, ami távol tart a megvalósítástól.

Megvásárolhatod itt:

http://www.libri.hu/konyv/megvalositas.html

 


Hozzászólás beküldése:

 __ __ _____ __ __ ____ ____ ____ 
( \/ )( _ )( \/ )( ___)( _ \(_ _)
 )  ( )(_)( )  ( )__) ) _ < _)(_ 
(_/\/\_)(_____)(_/\/\_)(____)(____/(____)