Kereső marketing és webdesign

2013. 06. 24.A kereső marketing és a webdesign kapcsolata

Minden weboldal egyedi kihívásokkal bír, más és más kritériumoknak kell megfelelniehogy a keresőkben jó helyezéseket érjen el, ám van pár közös szempont, amit minden egyes esetben érdemes betartani a webdesign kialakítása során. 

A kereső marketing és a webdesign kapcsolata

Weboldal mérete és a weboldalon eltöltött idő

A honlap mérete kifejezetten fontos szerepet játszik a keresők találati rangsorolásánál. Mivel a tartalmat nagyra értékelik, így igyekezni kell minél több információt nyújtani látogatóinknak. A széleskörű tartalom által pedig növelhetjük azt az időt, amit látogatóink oldalunkon töltenek, ami ugyancsak növelheti az értékesítési mutatóinkat. 
 

A szöveges tartalom a király

Tudni kell, hogy a keresők, csak a szöveges tartalmat veszik figyelembe. A képeken, illetve animációkban elhelyezett szövegek csaknem értelmezhetetlenek számukra. Amennyiben ragaszkodunk a flash animációhoz, akkor készítsük el weboldalaink szöveges HTML, vagy HTML5-ös verzióját is.
 

Tartalomjegyzék, Sitemap XML

Ha a honlapunk jelentős részét egyetlen adatbázis alapján generáljuk, akkor előfordulhat, hogy nem minden oldalunk kerül be a keresők adatbázisába. Egyik módja, hogy ezt elkerüljük, ha készítünk egy kereső barát tartalomjegyzéket oldalainkhoz. Előnyös, ha a dinamikusan generált weboldalainkat egy jól strukturált linkelési stratégia alapján fűzzük egymáshoz, valamint külső hivatkozást is biztosítunk. 
 

Profi HTML editort használjunk

Bár a szövegszerkesztők is kínálnak HTML formátumú mentési lehetőséget, ezt érdemes kerülni, ugyanis a hatékony HTML kód editorral elkészített weblapok jobb helyezést érnek el a keresőkben, ezért a webdesign szoftverek alkalmazása javasolt. A legjobb eredményre akkor számíthatunk, ha a HTML kódot közvetlen szerkesztjük. 
 

Profi Domain név választás

A felsoroltakon kívül érdemes körültekintően megválasztani a domain nevet, az
információkat gyakran frissíteni és kerülni a Framek használatát. Amennyiben ezen szabályokat betartva szerkesztjük meg oldalainkat és sikerül megfelelő hivatkozási népszerűséget elérnünk, akkor a keresők várhatóan jó eredményekkel, előkelő pozícióval fogják mindezt meghálálni. 
 

Fontosnak tartom továbbá:

- Tárhelyet
- Üzemeltetést
- A megtervezett és rendszeres tartalom építést
- Webgrafikai elemek méretét
- Letöltési sebességet
- ...