Kisvállalkozások webes jelenléte

2012. 10. 05.A napokban volt szerencsém megismerni egy a minta utáni egyedi alkatrészgyártás területén tevékenykedő győri kisvállalkozást. A 30 év tapasztalatával, nagy szaktudással, komoly gépparkkal, műhellyel, nagy szakmai alázattal és szerénységgel rendelkező győri CNC fémmegmunkáló üzem nagyon érdekes szlogennel rendelkezik.

Minta utáni egyedi alkarészgyártás * CNC Győr

PRC RAPID KFT GYŐR

Az "ezt nem lehet megcsinálni" fogalmak számunkra ismeretlenek!

Bevallom őszintén egyből szimpatikus lett a cég, mert valljuk be őszintén, kevés olyan embert / céget ismerek, aki ennyire hinne a tudásában, magában és ennyire szerény volna. Nincs lehetetlen..

Miért is kell egy weboldal a KKV-nak?

Néhány kérdést feltettem a tulajnak és láttam, hogy komoly céljai vannak a weblappal. Örültem neki, mert én pont ilyen weboldalakat szeretek készíteni. Olyan weblapokat, amiről tényleg érkezik megrendelés és a weblap gazdájának valóban hasznot, kapcsolatokat fog hozni. Szeretem, ha elégedettek az ügyfeleim a weblapjukkal és ezért mindent meg is teszek! Ez esetben sem tettem máshogyan!

Elkészült a weboldal

Egy olyan weboldal készítettem a PRC Rapid KFT-nek (egyedi minta utáni alkatrészgyártás), ami kijelzőfüggetlen (ha átméretezzük a böngészőt változni fog a weblap, de olvasható marad). Működik okostelefonról, Ipadról, tabletről vagy akár PC monitorról (responsive webdesign és responsive weboldal készítés). De a legfontosabb az a történetben, hogy gondoskodni fogok arról is, hogy a keresőkben lehetőleg jó helyen legyen (SEO különben mi értelme volna :) ). Persze ezek a szempontok a fejlesztés folyamán is szem előtt voltak. A legfontosabb dolog, hogy az új weboldalnak ügyfeleket kell hoznia!

Mit is tanultam az esetből?

A KKV-nek nagyobb szüksége van a hatékony webes jelent mint bármikor. Aránylag alacsony az informatikai tudás és az internetes / webes ismeret. A weboldal készítőtől még nagyobb odafigyelésre van szükség egy-egy ilyen weblap elkészítésekor. Sokkal jobban meg kell érteni az ügyfél céljait, a vállalkozását és a jövőbeni terveit is. Nagyobb figyelmet kell fordítani a CMS / tartalomkezelő rendszer bemutatására is, mert érdeke a weblap tulajdonosnak, hogy aktuális hírekkel, referenciákkal töltse fel.

Hogyan ne készítsünk weblapot KKV-nak

Csak azért ne készítsünk egy hasonló vállalkozásnak weblapot, mert anyagi javakat szeretnék. A 'Pistikék' által készített olcsó weboldalak kora lejárt! Hatékony webes jelenlétre van szükség és ezt a vállalkozások is már belátták! A hatékony weboldalak elkészítéséhez, komoly szaktudás, tanulás, tapasztalat és felkészültség kell. Ennek azonban ára is van!

Konklúzió

Szeretem a munkámat és szeretek hatékony weboldalakat készíteni, főleg ha ezt a honlap tulajdonosa is így látja! :)