Webalkalmazás fejlesztés 2012

2012. 03. 18.Hasznos eszközök webalkalmazás fejlesztéshez

Fluid Grid - Twitter Bootstrap

Olyan weboldalakat, weboldal sablonokat tudunk létrehozni vele, ami a kilens kijelző méretéhez igazodik. Reszponzív webdesignt és responsive honlapot tudunk készíteni vele. Így a weboldalunkat böngészhetik / megtekinthetik, okostelefonról, netbookról, tablet-ről vagy akár nagy kijelzős monitoról. Szeretnéd megnézni működés közben a reszponzív weboldal sablont?

URL: http://twitter.github.com/bootstrap/scaffolding.html#fluidGridSystem

Mobil, tablet, netbook és egyéb eszközökön, kijelzőkön is működő webdesign készítése * Twitter Bootstrap

Kraken . IO - képek optimalizálása

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos is a weboldal betölti sebessége. Ezért a weboldalon megjelenő képeket optimalizálni kell. A méretét csökkenteni és még számos dolgot el kell követnünk vele, hogy a képek valóban támogassák a weboldalunkat. (feliratok, elnevezés, méret). A kraken.io online eszköze ebben nyújt segítséget. Feltöltöd a képeidet és a rendszer kisebbet varázsol belőle. (ha tud)

URL: http://kraken.io/ 

Kép optimalizálás * PNG optimalizálás online eszközzel

jQuery Tools - UI kütyük gyártására

Kollégám (@Kukel Atis) addig unszolt, amíg be kellet látnom, hogy tényleg jó eszköz, felhasználói felületek (UI kütyük) gyártására. Ráadásul (pl.: a sliderek) , mintha okostelóról is működnének. Rengeteg hasznos példa van hozzá, jó a dokumentáció és gyerekjáték a használata.

URL: http://jquerytools.org/

Felhasználói interfész komponensek

SpritePad - CSS Sprite készítés

Online alkalmazás, amibe feltöltjük a képeinket (drag and drop rádobjuk -> köszi HTML5) és CSS sprite-okat gyárthatunk vele. Az eszköz a CSS kódot is mellékeli a végeredményhez. Húzd-és ejtsd technikával rendezhetjük a képeinket és közben a CSS kód dinamikusan változik (de szép, pedig ez már elvárás az online alkalmazásoktól.  Pár évvel ezelőtt egy ilyen APP-tól megszakadtunk volna, mint a véres hurka[..]). Jó eszköz, egyszerűen kezelhető és lehetőségünk van folytatni egy-egy CSS sprite projektünket.

URL: http://spritepad.wearekiss.com/

CSS sprite generálás Online alkalmazással

Chico UI - Felhasználói interfész kütyük

Sorra tűnnek fel a felhasználó kütyüket ígérő oldalak. Némelyik fizetős, sok közöttük ingyenes. Az utóbbi az ingyenes táborba tartozik és tartalmaz néhány ígéretes eszközt. Senkint nem bátorítanék arra, hogy csak és kizárólag ezt használja, de ismerni kell a lehetőségeit. Én jQueryUI párti vagyok. Lehetőség szerint mindent ezzel próbálok megoldani, de igyekszem figyelni az újdonságokra és az új lehetőségekre is.

URL Chico UI: http://chico-ui.com.ar/
URL jQuery UI: http://jqueryui.com
URL jQuery UI Theme: http://taitems.github.com/Aristo-jQuery-UI-Theme/
URL KendUI: http://www.kendoui.com/
URL Visionmedia UI kit: http://visionmedia.github.com/uikit/
URL Wijmo-Open: https://github.com/wijmo/Wijmo-Open

Chico UI - felhasználói interfész elem gyűjtemény * Webalkalmazás fejlesztéshez

CRUD / kódolj keveset

Ha szeretsz keveset kódolni :), akkor a jTable ígéretes eszköz lehet számodra. Nekem egyenlőre csak a színvilágával van gondom (nagyon csúnya). 

A GroceryCrud (Codeigniter) viszont a maga betegségeivel együtt is egy nagyszerű eszköz. A napokban egy webshop rendszer fejlesztéshez (Admin felületen) az egyszerűbb modulokat ezzel oldottam meg. A CRUD fórumában pörögnek a válaszok és jó a dokumentációja is. Volt időm kitapasztalni a betegségeit. Ennek ellenére egy rendkívül jó eszköz, van születőben! A jövőben biztos használni fogom!

URL jTable: http://www.jtable.org/
URL GroceryCrud: http://www.grocerycrud.com/
 

 

 

 


Hozzászólás beküldése:

 _ _ ____ ____   __  _  _ _____ 
( \/ )(_ _)( _ \  /__\ ( \/\/ )( _ )
 \ / _)(_ )(_) ) /(__)\ )  ( )(_)( 
 \/ (____)(____/ (__)(__)(__/\__)(_____)